Intake

Een kennismaking met u waarbij wij uw mondgezondheid, klachten en/of wensen en algehele gezondheid in kaart brengen.

Tijdens een intake brengen wij uw mondgezondheid, klachten en/of wensen en uw algehele gezondheid in kaart. Om volledige informatie te verzamelen stellen wij vragen, voeren wij klinisch onderzoek uit en maken wij zo nodig röntgenfoto’s om een persoonlijk en passende behandelrichting voor u te kunnen bepalen. Wij nemen uitgebreid de tijd voor u tijdens de intake in onze tandartsenpraktijk. Een eerste indruk maak je immers maar één keer.


Een overzicht

  1. Een kennismaking met u, waarbij wij onze werkwijze uitleggen.
  2. De gezondheidsvragenlijst wordt doorgenomen.
  3. Klachten en wensen omtrent het gebit worden besproken.
  4. Zo nodig worden aanvullende röntgenfoto’s gemaakt.
    Bij het beoordelen van uw gebit kunnen aanvullende röntgenfoto’s van toegevoegde waarde zijn voor het stellen van een volledige, correcte diagnose. Dit zullen wij altijd in overleg met u doen.
  5. Extra- en intra-oraal onderzoek. Hieronder wordt verstaan dat wij ieder gebitselement, maar ook de weke delen in de mond zullen bekijken.
  6. Het bespreken van de bevindingen en het bepalen van een persoonlijk en passende behandelrichting.
  7. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om een afspraak in te plannen voor het bespreken van het behandelplan.

Benodigde gegevens voorafgaand aan de intake

Zodra de afspraak voor de intake gepland staat, vragen wij u vriendelijk dit door te geven uw huidige tandarts. Hierbij is het van belang dat u zelf het tandheelkundig dossier inclusief de aanwezige röntgenfoto’s van uw gebit tijdig aan ons overdraagt. Deze benodigde informatie mag u opsturen naar info@mintotandzorg.nl.

Pas na afloop van de intake bent u officieel patiënt bij Minto Tandzorg. Tot die tijd blijft uw huidige tandarts verantwoordelijk voor de mondzorg.


Veelgestelde vragen

Waarom zijn röntgenfoto’s noodzakelijk voor het beoordelen van de gebitssituatie?

Afwijkingen in de tanden en kiezen, zoals gaatjes, zijn niet altijd zichtbaar in de mond, indien deze aanwezig zijn. Hierdoor kunnen de gaatjes groter worden en uiteindelijk voor veel problemen, zoals pijn en afsterving van de zenuw in een tand of kies, zorgen. Door röntgenfoto’s te maken vergroten we de kans om tijdig in te grijpen en problemen, zoals kiespijn, te voorkomen. Daarnaast zijn röntgenfoto’s belangrijk voor de beoordeling van het kaakbot. Ook voor tandvleesbehandelingen bij de mondhygiënist zijn de foto’s van toegevoegde waarde.

Hoe vaak wordt geadviseerd om röntgenfoto’s te maken?

Er wordt geadviseerd om röntgenfoto’s gemiddeld om de twee jaar te maken. Dit heeft te maken met de snelheid waarmee een gaatje groter wordt en voor problemen kan gaan zorgen. Indien er sprake is van een hoog cariësrisico, anders gezegd dat er veel gaatjes in de mond aanwezig zijn, wordt geadviseerd om met een interval van één jaar röntgenfoto’s te maken.

KNMT KRT Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) NVM-mondhygiënisten