Controle

Een controle van de gehele mond, zowel de tanden en kiezen als de weke delen.

Tijdens de halfjaarlijkse controle wordt de gehele mond gecontroleerd. Dit betekent dat de tanden, maar ook de weke delen, zoals de tong, de slijmvliezen, etc. worden beoordeeld. Op deze manier kunnen we eventuele problemen voorkomen of op tijd signaleren, waardoor de kans op noodzakelijke uitgebreide behandelingen kleiner wordt.

Daarnaast krijgen kinderen vanaf circa 6 jaar, bij het doorbreken van de eerste grote kiezen, fluoride tijdens de controle. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en bescherming van het glazuur van de tanden en kiezen.


Het maken van röntgenfoto’s

Om de 2 jaar worden tijdens de controle röntgenfoto’s gemaakt om de vlakken tussen de tanden en kiezen te kunnen beoordelen.

Bij kinderen worden vanaf het doorbreken van de eerste grote kiezen, rond 6-7 jaar, röntgenfoto’s gemaakt.


Interval van een controle

Een controle wordt bij voorkeur elk halfjaar uitgevoerd.


Combinatie-afspraak met preventie of mondhygiënist

De controle wordt gecombineerd met een afspraak bij de mondhygiënist of preventie-assistent voor het verwijderen van tandsteen en het polijsten van uw tanden. Een gebitsreiniging wordt geadviseerd om de mondgezondheid op peil te houden.

Kinderen zullen ondersteund worden in het hebben en behouden van een goede mondgezondheid middels de preventieve behandelingen die wij aanbieden, zoals het sealen van de tanden en kiezen, poetsinstructies geven, fluoride aanbrengen, etc.

 

KNMT KRT Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) NVM-mondhygiënisten