Affiniteit met het behandelen van kinderen

Gaatjes in het melkgebit voorkomen? Kom dan gerust met uw kinderen langs bij onze speciale mondzorgverleners. Zo zijn ze van jongs af aan gewend aan het tandartsbezoek en zullen ze zich helemaal op hun gemak voelen.

Het eerste tandartsbezoek

Al vanaf twee jaar zijn kinderen meer dan welkom voor een controle. Onze mondzorgverleners nemen de tijd om uw kind op een begrijpelijke en speelse manier te laten zien wat een tandartsbezoek inhoudt. Samen zorgen we ervoor dat uw kinderen van jongs af aan op hun gemak zijn tijdens een tandartsbezoek.

Tips voor jonge kinderen

Bij zeer jonge kinderen zijn behandelingen meestal niet nodig. Wel is het belangrijk om de tandarts te laten kijken of het gebit in orde is. Daarbij voorziet de tandarts u als ouder van adviezen en voorlichting. Met behulp van deze tips zorgt u ervoor dat uw kind het tandartsbezoek niet eng vindt:

 • Leg vooraf in kindertaal uit wat er gaat gebeuren en prikkel de nieuwsgierigheid;
 • Neem een knuffel mee;
 • Blijf als ouder bij de controle of behandeling aanwezig;
 • Laat de tandarts en tandartsassistente het woord doen, zij zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde en dus ook in het geven van de juiste uitleg

  Behandelingen en controle

  Tijdens een tandartsafspraak helpen we u om gaatjes in het melkgebit te voorkomen en we controleren de mondgezondheid van uw kind. Gaatjes beginnen meestal in de kiezen. Om pijn, ontstekingen en problemen in het volwassen gebit te voorkomen, zorgt de tandarts ervoor dat de gaatjes niet groter worden. Dit doet hij door de gaatjes schoon te maken en de kiezen te vullen. Ook voor speciale behandelingen op het gebied van mondhygiëne en preventie kan uw kind bij ons terecht.

Preventieprogramma voor kinderen

Minto Tandzorg heeft veel aandacht voor jeugdpreventie; onder andere met het kinderprogramma Johnny Joker

Wist u dat ?

 • Johnny Joker er is voor kinderen van 2 tot en met 18 jaar
 • Johnny Joker wordt geinstrueerd door bekende gezichten van ons enthousiaste team
 • In dit project wordt extra aandacht besteed aan het bezoeken van de tandarts vanaf een leeftijd van twee jaar. Ook worden er poetsinstructies gegeven.
 • Ideale basis om angst voor de tandarts te voorkomen.
 • Dit voor kinderen tot 18 jaar volledig wordt vergoed door de verzekering, Het kost u niets extra, alleen tijd en aandacht voor uw kind.

 

KNMT KRT Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) NVM-mondhygiënisten